Transfersystemen binnen de assemblage

Breadcrumbs

Transfersystemen verplaatsen producten gecontroleerd van A naar B. Dit kan via een eenvoudige transportband of via geavanceerde transfersystemen inclusief besturing. Het gaat om verplaatsing binnen de assemblage en we bedoelen hiermee niet de logistiek. Het gaat erom de juiste middelen op de juiste manier op de juiste plek binnen de assemblagefaciliteit aan te bieden.

Veiligheid altijd waarborgen

Voorbeelden van producten die door middel van transfersystemen worden verplaats zijn productpallets met of zonder accumulerende werken. Ander voorbeeld is snelle en flexibele magazijnwissels. Het gaat erom dat georiënteerde producten worden aangevoerd zonder dat het productieproces onderbroken wordt. Bij transfersystemen binnen een productie- of assemblagelijn moet de veiligheid van mensen ten alle tijden gewaarborgd blijven.

De juiste oplossing op de juiste manier integreren

Er zijn vele mogelijkheden om producten gecontroleerd te verplaatsen. Het transfersysteem maakt een geïntegreerd onderdeel uit van de assemblagelijn. Z-tech heeft bij het ontwerpen, ontwikkelen en engineeren van diverse productielijnen nagenoeg alle vormen van transfersystemen,waarbij kwaliteit, efficiency en veiligheid een grote rol spelen reeds geïntegreerd.

Lean manufacturing

Omdat het verplaatsen van producten geen primair bewerkingsproces betreft maar meer een noodzaak is om op verschillende plekken meerdere handelingen parallel te kunnen uitvoeren (cyclustijd en benodigde ruimte), is het van het grootse belang dat slechts de hoogst noodzakelijke transfer handelingen worden doorgevoerd (Lean manufacturing). Met name deze uitdaging vergt een hoge mate van creativiteit en kennis van de verschillende mogelijkheden.

Wij gaan iedere uitdaging aan

We houden van uitdagingen en zijn nieuwsgierig naar uw vraag of probleem.