Waarom robotica technieken toepassen in productieprocessen

Breadcrumbs

Bij het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van productieprocessen is robotica een van de belangrijkste technieken. In onze projecten vormen robotica en/-of servosystemen altijd een integraal onderdeel van de totaaloplossing. Omdat producenten steeds meer flexibiliteit willen in het productieproces is er een steeds hogere mate van automatisering en vrije programmering gewenst, waarbij industriële robots nagenoeg altijd worden ingezet.

Robotica zorgt voor flexibiliteit en continue kwaliteit in uw productieproces

Door het toepassen van industriële roboticatechnieken kunnen bijvoorbeeld 10 producten op dezelfde productielijn gefabriceerd of geassembleerd worden. Dit levert een enorme besparing in kosten en tijd, omdat omstellen van productielijnen een kwestie is van een druk op de knop. Met behulp van roboticatechnieken hebben fabrikanten meer flexibiliteit en door de hoge mate van automatisering kan een constante hoge kwaliteit geleverd worden tegen concurrerende prijzen. Ook als het gaat om kleinere hoeveelheden. Voor onze klanten is dit erg belangrijk voor het behoud van hun concurrentiepositie.

Complexe automatiseringsvraagstukken vragen om maatwerk

Als het gaat om complexe vraagstukken is de oplossing nooit geheel standaard, maar gaat het altijd om een combinatie van standaard en maatwerk. Maatwerk vraagt om hoogwaardige kennis . Onze specialisten maken gebruik van standaard robots en servo systemen, die geschikt worden gemaakt voor een specifieke toepassing. Uitbreiding van een productrange en maatgesneden ontwikkelingen vormen de basis van onze activiteiten. Evenals het programmeren van robots, PLC’s, servo's, scada's en randapparatuur om ze de juiste functie te laten vervullen voor een specifieke taak in het productieproces.

Z-tech heeft eigen robotica en servo besturingsspecialisten

Alle werkzaamheden op het gebied van de robotica en diverse besturingssystemen worden uitgevoerd door eigen hooggekwalificeerde medewerkers.  Kenmerkend is dat Z-tech onafhankelijk werkt van robotfabrikanten als ABB, Fanuc, Stäubly, Panasonic en Mitsubishi. Deze flexibiliteit vinden wij vooral voor onze klanten belangrijk. Kiest een fabrikant voor Z-tech dan kunnen wij ons, indien mogelijk en gewenst, aanpassen aan de al aanwezige systemen binnen het bedrijf. Ook dit kan kostentechnisch een groot voordeel zijn. Denkt u maar aan de aanwezige kennis of de benodigde spareparts voor de installatie.

Robotica in combinatie met visionsystemen

Robotica wordt vaak toegepast in combinatie met visionsystemen. Visionsystemen worden toegepast ten behoeve van kwaliteitscontrole of om de robots aan te sturen. Belangrijk is dat beide systemen goed op elkaar aansluiten en optimaal met elkaar communiceren. Ook visionsystemen worden steeds meer toegepast en zijn belangrijk (zie verder vision) bij de optimalisatie van productieprocessen.

Wij gaan iedere uitdaging aan

We houden van uitdagingen en zijn nieuwsgierig naar uw vraag of probleem.