Constante en juiste toevoer van onderdelen essentieel

Breadcrumbs

Aan de productie- of assemblage van een product of onderdeel van een eindproduct moeten veelal bulk onderdelen worden toegevoegd. Deze onderdelen moeten constant en op de juiste manier aangevoerd worden voor een continue productie. Het aanvoeren van deze (bulk)onderdelen kan bijvoorbeeld random zijn of geordend separeren en vervolgens toevoegen. De manier van toevoeren, is afhankelijk van de situatie en de toepassing. Er zijn verschillende systemen om onderdelen aan productielijnen toe te voeren.  Voorbeelden zijn bijvoorbeeld tray handlers, lineaire toevoer op een band of draaischijf,spatiecentrifugaalfeeders, trilvullers en  toevoeren via inline productiemachines. Bij inline productiemachines moet het geproduceerde onderdeel vervolgens weer aan de assemblagelijn van het eindproduct worden toegevoegd. 

Niet vormvaste onderdelen en lastige volumevormen vragen om maatwerk

Onderdelen van producten zijn niet altijd maat en vormvast en zullen bij aanraking veranderen van vorm. Voor dit soort onderdelen kunnen geen standaard productopnamen en/-of toevoersystemen worden toegepast en zullen er productspecifieke oplossingen moeten worden bedacht. Hierin ligt de expertise van Z-tech. Voorbeelden van specifieke oplossingen op het gebied van toevoertechniek in productielijnen heeft Z-tech geleverd aan de farmacie (onder andere het stapelen en ontstapelen van bloedzakken en de aan en afvoer van halffabricaten uit carrousels ten behoeve van borstimplantaten), de automobielindustrie (geperforeerde voorbewerkte flexibele stansdelen voor koelers of complexe volumevormen zoals trekhaken voor de automobielindustrie).

Belangrijke elementen van toevoertechniek

Bij het toevoeren van onderdelen aan de productie- of assemblagelijnen is het essentieel dat de storingsgevoeligheid wordt geminimaliseerd en dat beschadigingen aan het onderdeel voorkomen worden. Bij hoge volumes is een autonome werking van het systeem belangrijk, omdat dan weinig tot geen personeel hoeft te worden ingezet. Vooral als het gaat om repeterende werkzaamheden met een hoge snelheid. De keuze voor de juiste toevoertechniek en de implementatie in de productie- of assemblagelijn is zeer bepalend voor een goede en snelle productie en zal derhalve altijd met de hoogste zorgvuldigheid worden bekeken en in goed overleg worden toegepast.

Wij gaan iedere uitdaging aan

We houden van uitdagingen en zijn nieuwsgierig naar uw vraag of probleem.