FlexLean is de oplossing voor de Nederlandse maakindustrie

Breadcrumbs

Voor de Nederlandse maakindustrie is het FlexLean concept de oplossing om de concurrentiepositie met de lage lonenlanden te behouden. Handassemblage zorgt voor hoge productiekosten, maar automatisering betekent hoge ontwikkelingskosten die ook zwaar drukken op de productiekosten. Zeker als een product een levensduur heeft die korter is dan drie jaar.

Tot 50% goedkoper produceren!

FlexLean is de oplossing en biedt bedrijven in de maakindustrie het beste van twee kanten; lage productiekosten (ook bij een nieuwe product), geen onverwachtse onderhoudskosten en dat alles voor een vast bedrag per maand. U bent flexibel in uw productie en u heeft duidelijkheid over de kosten die ook nog eens drastisch omlaag gaan. Wij kunnen uw productiekosten tot wel 50% reduceren. Dit rendement is afhankelijk van; de productie aantallen, aantal onderdelen van het product en het aantal productiejaren. Standaard modules combineren met niet standaard bewerkingen.

Binnen het concept zijn een aantal standaard bewerkingen voorzien. Dit betreft persen, schroeven aandraaien, klinken en nog vele andere bewerkingen. Bewerkingen die niet standaard zijn, worden als productafhankelijk deel geïntegreerd in het totale assemblage concept. In de praktijk blijkt dat ongeveer 20% van de productie- of assemblagelijn bestaat uit productafhankelijke delen. Deze delen worden wel door u aangeschaft, omdat er geen hergebruikswaarde is voor andere bedrijven. Voor deze delen kunnen we wel een financial leaseconstructie aanbieden, waarbij een afschrijvingstermijn van 3 jaar geldt.

Hoe werkt FlexLean financieel?

FlexLean is te vergelijken met het leasen van een auto. Vooraf worden afspraken gemaakt over de tijdsduur van het lease contract, alsmede de verwachte productie aantallen per jaar. Op grond van deze gegevens en de omvang van de installatie, komt er een bepaalde maandelijkse vergoeding tot stand. Naast het leveren van de installatie zorgen wij ook voor het preventief onderhoud en het herstellen van storingen. Onze kostenvergelijking vooraf geeft u inzicht.

We hanteren grofweg de volgende stappen om te komen tot een goede kostenvergelijking vooraf.

  1. Analyse product(-en)
  2. Capaciteit
  3. Productiemethodes (alternatieven & middelen)
  4. Kosten baten analyse

De eerste drie stappen en een deel van de vierde stap worden doorlopen aan de hand van een checklist. Het laatste deel van de 4e stap bestaat uit een persoonlijke gesprek, waarbij wij de checklist evalueren en gegevens, indien van toepassing, worden aangevuld en of aangepast.

De bevindingen worden in het standaard FleXlean rekenmodel ingevoerd met als doel een kostenvergelijking ten opzichte van alternatieve productiemethoden. Dit geeft u meteen inzicht. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw productiekosten? Vraag ons om informatie.

Wij gaan iedere uitdaging aan

We houden van uitdagingen en zijn nieuwsgierig naar uw vraag of probleem.